DSC_1056.JPG
Middels
Over 60 min

Wenns blåbærkake

Ha nøtter/ev. mandler - med mel, sukker, kanel og bakepulver i matmølla med kniv, kjør lett sammen. Tilsett smør og la gå litt til. Til slutt tilsettes egget som kjøres fort inn i deigen.
La deigen hvile 1/2 time i kjøleskap.

Smør en kakeform med litt olje. Dekk bunn og kanter med deigen, men hold av nok til lokk.
prikk så deigen med gaffel, bland ferske blåbær med litt rørsukker og maizena. Tilsett så i den deigkledde formen. Lokket trykkes ut på plastfilm og legges på toppen, prikkes også med gaffel.

Stekes på 175grader i 45 - 50min.

Bør avkjøles i form før servering, ellers renner bærene utover. 
Serveres med lettpisket krem eller is.

Ingredienser:

100 g hasselnøtter eller mandler (finmalte eller kjørt i matmølla)50 g fin sammalt hvetemel
50 g hvetemel
1 ts kanel
3 ts bakepulver
100 g sukker (kan med fordel reduseres litt)
100 g smør
1 egg

Mellom en og to liter blåbær. Så mye du har råd til.
Litt rørsukker og 2- 3 ss maizena.