DSC_0310.JPG
Middels
40-60 min

Wenches rabarbraterte med marengs.

Hasselnøtter, sukker, potetmel, bakepulver og hvetemel blandes i en bolle. Smør i terninger arbeides inn i det tørre.  Egget blandes inn til slutt. La deigen hvile i kjøleskapet i 1/2 time.

Kle deigen i en form - 24 cm , prikk med gaffel og forstek i 10 min. ved 200 grader.

Rabarbrabiter i en kjele sammen med vann og sukker. Kokes til rabarbraen er myk. Løs opp potetmelet i kaldt vann og slå dette i tynn stråle i kjelen under omrøring. Avkjøl.

Stivpisk eggehviter og sukker.

Forstekt tertebunn tilsettes rabarbragrøten. Sprøyt så marengsmassen, i pene topper på terten.

Stekes i 10 - 15 minutter ved 180 grader.

 

Ingredienser:

Tertebunn

100 g malte hasselnøtter

2 ss potetmel

100g hvetemel

3 ts bakepulver

100 g sukker

100 g godt smør

1 egg

Fyll

1/2 kg rabarbra
1 dl vann
1 1/2 dl sukker
3 ss potetmel
Kaldt vann til å løse opp potetmelet i.

 

Marengs

3 eggehviter

180 g sukker