DSC_0837.JPG
Middels

Wenches hvite fiskesuppe

Smelt smør i en stor kjele, ha i løk og gulrøtter, la det surre litt på svak varme, til løken er blank. Tilsett hvetemel og rør om. Spe med kald fiskekraft, litt om gangen, kokes sakte opp under stadig omrøring. La koke i 10 minutt.

Ønsker du å ha skjell i, er tiden inne nå, pass på at suppen koker i det skjell tilsettes.

Smak så til med fløte, salt, pepper og eddik.

Så tilsettes fisken og purreløk i strimler. Rør inn noen spiseskjeer med rømme like før servering, suppen bør ikke koke etter at rømmen er kommet i.

Ingredienser:

4 ss smør

2 gulrøtter kuttet i staver

4 sjalottløk i terninger

4 ss hvetemel

1 1/2 l fiskekraft

Ca. 1 kg. fisk, jeg nytter både laks eller ørret og sei eller torsk
Ta det som tilbys, deles i 2cm x 2cm biter

Gjerne hjerteskjell eller blåskjell, både for smaken og øyets del.

Suppeboller av fisk kan også tilsettes, helst hjemmelaget, men da nytter du mindre fisk i suppen.

Fløte (kan sløyfes) - rømme etter smak

Salt, pepper og hvitvinseddik etter ønske.