Middels
40-60 min
Tilslørte syrlige bondepiker
Kok opp rabarbra, vann og demerarasukker, la koke til rabarbraen er myk.
Bland vann og potetmel / maisenna, i en kopp - spe i rabarbraen - i tynn stråle og rør lett, gis et raskt oppkok. Avkjøl.
Pisk fløten stiv.
Kavring/brødmel, sukker og hakkede, nøtter ristes i en stekepanne. Avkjøles.
Server gjerne i gjennomsiktig porsjonsglass.
Starte med litt rabarbragrøt først, så en klatt pisket krem, så strøssel, rabarbragrøt, så en klatt pisket krem, så strøssel.
Ingredienser:
200 g rabarbra
1/2 l vann
50 g demerarasukker
11/2 ss potetmel/maisenna
1/2 dl vann
Strøssel:
4 ss kavring/brødmel
1 ss demerarasukker
4 ss hakkede hasselnøtter
3 dl fløte