Spenstige lammeskanker.
SLIK GJØR DU:
- Gni inn kjøtt med salt og pepper, knus korianderfrø, bland med chili og krydder samt hvetemel
- Rull skankene i krydderblandingen
- Brun så skankene godt på alle sider i en jerngryte, med en skvett olje -deretter tas kjøttet ut av gryten. Tilsett så grønsakene i gryten og sviss de i 5 min, middels varme, tilsett en klype salt og balsamicoen. La koke inn til sirup 3-4 min
- Hell i hvitvin (kan med fordel nyttes til kokken) og tomater - kok videre 3-4 min. Legg så lammeskankene i sausen. Gi et oppkok. Sett gryta med lokk i forvarmet ovn 180 C i 1 1/2 time
- Ta lokket av gryta vend innholdet og la stå i ovnen 1/2 time til. Rund av med salt, pepper og runde av med sukker - etter smak. Om du ønsker kan du tilsette mer av meriam - rosmarin etc. nå.
SLIK KAN DET OGSÅ GJØRES:
Mine "slumsete" lammeskanker
Oppskrift:
Steker saltede og peprede lammeskanker på alle sider.
Legger de i leir- eller jerngryte.
Morter korianderfrø ca. 2 ts. og svir disse av på tørr panne
tilsett skankene.
2 gulrøtter
2løk
5 fedd hvitløk
litt stangselleri
alt i skiver - svisses i litt olje til løken er blank.
Tilsettes så i gryta OG deretter 1 boks Mutti kirsebærtomat.
Rør lett sammen og sett i ovnen.
Når kokepunkt er nådd sett ovn på 100 grader. Så går du en 5 timers fjelltur.
Lag litt grov potetmos til og server. Sofa next
Ingredienser:
4 lammeskanker
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts koriander
2 ts finhakket frisk chili
1 ss rosmarin
1 ts meriam eller oregano
1 ss hvetemel
1 ss olivenolje
1 båt hakket hvitøk (jeg nytter mer)
1 gulrot i strimler
2 finhakkede gul løk
6 stilker stangselleri (alt for dominerende - bruk mindre om du ikke elsker smaken da ;))
2 ss balsamicoedikk
1 3/4 dl hvitvin (bør spares til kokken)
2 bokser Mutti kirsebærtomat
2 ts sukker