DSC_1585.JPG
Middels
Over 60 min

Spenstige lammeskanker.

SLIK GJØR DU:

  1. Gni inn kjøtt med salt og pepper, knus korianderfrø, bland med chili og krydder samt hvetemel
  2. Rull skankene i krydderblandingen
  3. Brun så skankene godt på alle sider i en jerngryte, med en skvett olje -deretter tas kjøttet ut av gryten. Tilsett så grønsakene i gryten og sviss de i 5 min, middels varme, tilsett en klype salt og balsamicoen. La koke inn til sirup 3-4 min
  4. Hell i hvitvin (kan med fordel nyttes til kokken) og tomater - kok videre 3-4 min. Legg så lammeskankene i sausen. Gi et oppkok. Sett gryta med lokk i forvarmet ovn 180 C i 1 1/2 time
  5. Ta lokket av gryta vend innholdet og la stå i ovnen 1/2 time til. Rund av med salt, pepper og runde av med sukker - etter smak. Om du ønsker kan du tilsette mer av meriam - rosmarin etc. nå.

SLIK KAN DET OGSÅ GJØRES:

 

Mine "slumsete" lammeskanker

 

Oppskrift:

Steker saltede og peprede lammeskanker på alle sider.

Legger de i leir- eller jerngryte.

Morter korianderfrø ca. 2 ts. og svir disse av på tørr panne

tilsett skankene.

2 gulrøtter

2løk

5 fedd hvitløk

litt stangselleri

 

alt i skiver - svisses i litt olje til løken er blank.

Tilsettes så i gryta OG deretter 1 boks Mutti kirsebærtomat.

Rør lett sammen og sett i ovnen.

 

Når kokepunkt er nådd sett ovn på 100 grader. Så går du en 5 timers fjelltur.

 

Lag litt grov potetmos til og server. Sofa next

Ingredienser:

4 lammeskanker

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts koriander

2 ts finhakket frisk chili

1 ss rosmarin

1 ts meriam eller oregano

1 ss hvetemel

1 ss olivenolje

1 båt hakket hvitøk (jeg nytter mer)

1 gulrot i strimler

2 finhakkede gul løk

6 stilker stangselleri (alt for dominerende - bruk mindre om du ikke elsker smaken da ;))

2 ss balsamicoedikk

1 3/4 dl hvitvin (bør spares til kokken)

2 bokser Mutti kirsebærtomat

2 ts sukker