DSC_0597.JPG
Lett
40-60 min

Spagetti med ragu

Slå litt olje i stekepannen. Tilsett kjøttdeigen og brun godt, rør i den så den blir "grynete".

Ha den pent brunede kjøttdeigen over i en gryte og skyll ut stekepannen med litt av vannet.

Ha så olje på stekepannen igjen, legg i løk og hvitløk, stekes på svak varme til løken er blank, tilsett så gulrøtter og selleri, fres det hele raskt opp. Nå skal bokstomat og tomatpuré i, la det hele koke opp og blandes så i kjøttdeigen, skyll ut stekepannen med resten av vannet.
Selvfølgelig kan du tilsette grønnsakene direkte i kjøttdeigen, men ved å gjøre som beskrevet over, fjernes en "råsmak" Slik blir retten bedre.

Ved å svi av tomatpuréen vil du også få en god smak, det hele beror på hvor mye arbeid du vil legge i retten, god blir den uansett.

Til slutt - smak til med salt, pepper og urtene.Rund av det hele med litt sukker Basilikumen tilsettes helt til slutt, da den mister noe smak ved koking.

Serveres med spagetti. Annen pasta kan også nyttes.

Legg pastaen på en tallerken, slå kaldpresset olivenolje på pastaen, øs raguen over og topp det hele med nyrevet parmesan og litt basilikum.

 

 

 

Ingredienser:

500 gr. mager kjøttdeig

olje

1 boks knust tomat, gjerne Mutti

3 ss tomatpuré

1/2 selleri, revet

3 gulrøtter revet

1 løk - i terninger

2 fedd hvitløk

2 dl vann

Helst frisk finsnittet, oregano, salvie og basilikum

Salt og pepper - litt sukker runder det hele av

Parmesan revet