DSC_0384.JPG

Sopprisotto

Stek bacon i terninger til sprøtt. Fisk bacon ut av fettet, baconet legges til side.

Sjalottløk, hvitløk og sopp tilsettes baconfettet og blankes på middels varme, ikke bruning.

Tilsett risen over varme i 5-6 min. Tilsett vin og kok ut.  

La koke videre og tilsett periodevis hvitvin og hønsekraft, la koke inn for hver gang, og rør så det ikke fester seg i bunnen til risen er ferdig kokt. Risen skal fortsatt ha litt tyggemotstand når den er ferdig.

Dryss over revet parmesan og en klatt smør, rør sammen og legg på lokk så det hele får satt seg før servering, dryss på frisk hakket persille.

Ingredienser:

Noen skiver bacon (mengde etter eget ønske)
3-4 sjalottløk (terninger)
2 fedd hvitløk
Sopp (ca. 150 gr. gjerne mer)
2 dl risotto ris
5 dl hønsekraft (terning)
2-3 dl hvitvin
50 gr. parmesan
Ev. en klatt godt smør.
Persille hakket.