DSC_0437.JPG
Middels
Under 20 min

Smørdampet hvit asparges med pochert egg

Når du kjøper asparges, sjekk den nederste delen, løs opp papiret, den skal ikke være inntørket eller ha mugg, men være frisk og sprø, toppene skal også være friske og sprø.

Regn ca. 6-8 stk. asparges pr. pers.

Legg aspargesen på en skjærefjøl og skrell den med en aspargesskreller eller en potetskreller, mens den får støtte på fjølen. Hvit asparges skrelles fra toppen, like under "blomsten". Skjær så av ca. 3 cm. nederst på stilken.

Kok opp lettsaltet vann,tilsatt sitron og smør, vann - nok til at det dekker aspargesen.

Legg i aspargesen og la de koke i 5-6 min.

Mens aspargesen koker, pocheres egg.

Kok opp vann, salt og eddik.

Hold vannet på kokepunktet. Knekk egget i en øse, med litt av det kokende vannet i, deretter senkes øsen i vannet. La trekke på kokepunktet ca. 3 min. Trekk flere egg om gangen. Plommen skal være bløt. Fisk eggene opp med en hulløse.

Legg så opp aspargesen på fat, slå gjerne over litt smeltet smør, om det er fest. Dander så med et eller to pocherte egg pr. porsjon. Strø på litt flaksalt og server.

 

 

 

Ingredienser:

1 bunt hvit asparges.

Lettsaltet vann, med et par ts. sitronsaft eller mer.

En "god klatt" smør.

----------------------

Pochert egg

1 l vann

1 ts salt

1 ts eddik

 egg