DSC_0204.JPG
Middels
Over 60 min

Rødvinbraisert oksekjake.

Legg renskjært oksekjake i en stor skål. Rensede og grovkuttede grønnsaker tilsettes, sammen med krydder og krydderurter. Hell over rødvinen og la stå kaldt MINST i 12 timer.

Ta så kjøttet ut av marinaden og tørk det godt med tørkepapir, strø salt på. Behold marinaden med grønnsaker, urter og krydderier.  Ha stekeolje i en stor emaljert jerngryte, eller lignende, la oljen bli godt varm og brune kjøttet godt på alle sider. Slå deretter marinaden med grønnsaker over kjøttet, tilsett så kjøttkraften, etterfyll med litt vann om ikke vesken dekker kjøttet.Kok opp det hele og sett kjelen i stekovnen på 95 grader, la det stå i ovnen i 4-5 timer.

Ta opp kjøttet og skjær i skiver, server  med potetmos, eller melne poteter.

Sausen og grønnsakene kokes noe inn, for kraftigere smak om nødvendig og øses over kjøttet.

Ingredienser:

Ca. 1, 2 kg oksekjake

3 løk

3-4 stilker stangselleri

3 gulrøtter

3 hele nellikspiker

3 einebær

2 laurbærblad, en kvist rosmarin, noen stilker timian, knyttet i bomullstråd

olje til steking

salt og pepper

1 flaske rød vin, nebbiolo

2 dl kjøttkraft. (du kan bruke terning, men best blir det med hjemmelaget)