Panna cotta
Legg gelantinen i litt kaldt vann og la den ligge til den er myk, ca 5-10 min.
Vaniljestangen deles, frøene skrapes ut med kniv og tilsettes i fløten, sammen med stangen.
Bruk en tykkbunnet kjele. Varm opp fløte, sukker og vaniljestang.
Blandingen MÅ ikke koke.
Ta kjelen av varmen.
Ta gelantinplatene ut av vannet og smelt dem i fløteblandingen, mens du rører jevnt.
Sitron vil gi en syrligere dessert, kan kuttes ut.
Velger du med sitron, tilsettes sitronskall og sitronsaft i fløteblandingen etter at den er avkjølt noe, smak deg frem med tanke på mengden.
Fordel massen i 4 kopper, dessertglass eller lignende.
Fordel innmaten av pasjonsfruktene oppå desserten og pynt etter eget ønske.
Saus:
Pasjonsfrukt deles i to og innholdet skrapes over pannacottaen.
Moste bringebær med litt melis og lime er også et friskt alternativ.
Ingredienser:
6 dl fløte
1 vaniljestang
3 plater gelantin
1 dl sukker
ev. 1 sitron, saft og skall
Saus
Pasjonsfrukt, mengden her er ditt valg