DSC_0173.JPG
Lett
20-40 min

Panna cotta

 

Legg gelantinen i litt kaldt vann og la den ligge til den er myk, ca 5-10 min.

Vaniljestangen deles, frøene skrapes ut med kniv og tilsettes i fløten, sammen med stangen.

Bruk en tykkbunnet kjele. Varm opp fløte, sukker og vaniljestang.
Blandingen MÅ ikke koke.

Ta kjelen av varmen.

Ta gelantinplatene ut av vannet og smelt dem i fløteblandingen, mens du rører jevnt.

Sitron vil gi en syrligere dessert, kan kuttes ut.

Velger du med sitron, tilsettes sitronskall og sitronsaft i fløteblandingen etter at den er avkjølt noe, smak deg frem med tanke på mengden.

Fordel massen i 4 kopper, dessertglass eller lignende.
Fordel innmaten av pasjonsfruktene oppå desserten og pynt etter eget ønske.

 

 

 

Saus:

Pasjonsfrukt deles i to og innholdet skrapes over pannacottaen.

Moste bringebær med litt melis og lime er også et friskt alternativ.

Ingredienser:

6 dl fløte

1 vaniljestang

3 plater gelantin

1 dl sukker

ev. 1 sitron, saft og skall

 

Saus

Pasjonsfrukt, mengden her er ditt valg