DSC_0561.JPG
Middels
20-40 min

Hvitløksmajones - Allioli.

 

Her er det viktig at olje og eggeplommer har samme romtemperatur.

Start med å piske eggeplommer, finhakket hvitløk og litt salt, lett sammen.

Spe så oljen forsiktig inn, med en tynn stråle i eggeplommene - sper du for fort - kan massen skille seg og sprekke. Pisk hele tiden jevnt, til all oljen er inne.

Smak til med salt, pepper og sitron.

Om du ikke har erfaring med å lage sauser på denne måten, lønner det seg å starte ved å slå opp sausen  for hånd. Slik lærer du deg prosessen. Når du har erfaringen, kan du nytte håndmikser etc.

Om den skiller seg, start på nytt med en ny eggeplomme og visp godt inn den sprukne massen.

Eventuelt ha litt iskaldt vann i den sprukne massen og pisk godt, det er vanskelig å få sausen til å samle seg igjen, men verdt et forsøk.

 

Ingredienser:

2 eggeplommer

2 fedd hvitløk eller mer, ditt valg.

2 dl mild olivenolje - eller annen mild olje.

sitron

salt og pepper