10964667_10155138595795176_155236875_o.jpg
Middels
20-40 min

Hjerteskjell med pasta

Vask skjellene godt.
Varm litt olje til steking i ei stor gryte og blank ett fedd hvitløk og løk sammen med 1 piri-piri evtuelt en halv chili.
Tilsett hvitvin, resten av hvitløk, løk og piri-piri/chili.
Legg godt på lokket og la skjellene ligge å dampe til de har åpnet seg, ca 5 min.
Hell alt over i en bolle.


Hvis du vil, kan du fjerne selve skjellene, enten alle eller de fleste — når innmaten har løsnet.
I mellomtiden koker du pasta.
Hell av pastavannet og ha pastaen tilbake i gryta, rør inn skjellene og kraften.
Rør om et par ganger, slik at alt blir varmt — men heller ikke særlig mye lenger.
Hell straks over i en stor bolle, bland inn persille og den gode olivenoljen og nyt.

Ingredienser:

1kg hjerteskjell
olje til steking250 g pasta
en løk
1 dl hvitvin
2 fedd hvitløk
2 piri-piri, eller 1 chili
1 håndfull grovhakket bladperille
1 dl god olivenolje (her er det avgjørende at du bruker en god kaldpresset olivenolje)