DSC_0579.JPG
Middels
40-60 min

Chili con carne

Om du velger å nytte tørre bønner, legges disse i vann dagen før.

(Jeg synes retten blir bedre, med tørkede bønner)
Om retten ikke er planlagt, nytter jeg bønner og kikerter på boks.

Kok bønner møre, i saltet vann. Mengde er en smak sak, bønner til overs? Sjekk bønnesalat på siden her, herlig.

Brun kjøttdeig godt i litt olje, med salt, pepper, kanel og kummin. Legg til side.
Stek løk, hvitløk og chili på svak varme, til løken  er blank, ikke brun.
Ha løk, hvitløk og chili i kjøttdeigen. Tilsett tomaten.

Nå skal bønnene i og det hele rundes av med litt brunt sukker, lønnesirup eller lignende. Er du glad i chili får du justere nå, før servering. Bør være hot,hot.
Server med nybakt brød og/eller en grønn salat.

En rømmeklatt og tacochips er også godt til.

 

 

 

 

Ingredienser:

2 bokser bønner (kikerter er også godt i retten)

eller ønsket mengde i tørre assorterte bønner (ditt valg)

500 g mager kjøttdeig

2 løk i terninger

3 fedd hvitløk, fint hakket

1  sterk rød chili uten frø, fint hakket

2 bokser knust tomat, gjerne Mutti

1 ts kummin

1/4 ts kanel

salt, pepper og eventuellt mer chili

litt sukker eller annet søtningsmiddel