Chévrepai med grønt (skvalderkål) og valnøtter
Arbeid sammen smør, mjøl og salt for hånd, tilsett vann, viss deigen er tørr.
La deigen hvile i 30 min, i kjøleskapet.
Sett ovnen på 200 grader
Bruk en paiform på 25-27 cm.
Trykk deigen ut i formen.
Sett så formen i kjøleskap i 15min.
Prikk bunnen med gaffel stek den i 10 min.
Senk deretter temperatur til 175.
Visp lett sammen egg og tilsett melk, fløte og salt - bryt i chévre og dryss på valnøtter.
Slå blandingen i forhåndstekt paiskall.
Stekes midt i ovnen i 30 – 40 min.
Slyng på honning, pynt med noen unge grønne blad og hele valnøtter.
Ingredienser:
Paiskall:
125 gr. Kaldt smør
3 dl hvetemel
1 kryddermål salt
Litt iskaldt vann (jeg nytter dråper av en isbit)
Fyll:
50 gr. spede skvallerkål, (utenfor sesong kan du nytte ruccola)
4 egg
3 dl. melk
1 dl matfløte
2 kryddermål salt
Ca 200gr. Chévre
1 dl hakket valnøtter
1 måleskje honning.