sushi 002.JPG

Bjørnesaus

Denne sausen passer godt til sashimi, samt til stekt fisk. Egner seg også som dressing på salater.

Løs opp sukkeret i soyasausen, svak varme, skal ikke koke, kjør resten av ingred. untatt limeskall og saft, i foodprosessor til finhakket masse. Lime og saft skal i til slutt.

Bland så inn saft og skall av lime, samt den finhakkede massen.

Bjørnesaus - navnet kommer av at oppskriften fikk jeg av Bjørn Cameron Alexander, ved Kavli Moen Gård.

Ingredienser:

1 knoll ingefær
6 stk. sitrongress
20 stk. limeblader
1 potte koriander
skall + saft. fra 3 stk. lime
Ca. 1 stk. chili se an styrke
Evnt. 1-2 fedd hvitløk hvis ønskelig.
Ca. 4 dl. soyasaus. (kikoman, bruk gjerne den med grønn topp, mindre salt.)
150 gr. brunt sukker. (jeg reduserer på sukkeret men det er en smak sak)